Drugi pravijo

Finance: Sekunde merijo tudi Čopu in Špiku – 14.09.2011

 

Slovenske Novice: Šest Mojstrančanov meri olimpijski čas – 15.07.2012

 

Z g. Matom Podrekarjem se poznava  od zgodnjih let poletov v Planici , leta 1969 je Mato sodeloval na otvoritvi letalnice bratov Gorišek ,kot merilec . Spominjam se ,da je leta 1974  sodeloval na tekmi kot pomočnik vodje odskočne mize ,kasneje postal vodje tehničnih naprav v tekmovalnem odboru Planica in nato  član OK Planica. Vse od začetka poletov  je Mato sodeloval kot strokovnjak za meritve dolžin, hitrosti , bil je eden prvih ,ki je obladoval veliki semafor s podatki – št.tekmovalca, dolžina skoka , uvrstitev tekmovalca v današnjih časih bi temu rekli “bigscrean”.

Tako še danes po več kot 40 letih odlično sodeluje pri obdelovanju podatkov na semaforju , razvoju meritev hitrosti na več točkah naleta in doskočišča ob doskoku tekmovalca.

Prav te meritve  pomagajo pri projektiranju novih ,varnih profilov letalnic.

Tako ,da je naše dolgoletno sodelovanje tudi rezultat uspešnega razvoja Planiških poletov.

 

u.d.i.g Janez Gorišek
Član častnega odbora Planica
svetovno priznani konstruktor smučarskih letalnic

 

Timing Mojstrana je tesno povezan s tekmovanjem za Pokal Vitranc že od samega začetka. S kvalitetnim delom, razumevanjem potreb merjenja časov in obdelave podatkov, ter nenehnim izpopolnjevanjem je bil Timing Mojstrana še nedolgo nazaj ena izmed redkih svetovnih časomerilnih skupin, ki je imela licenco za merjenje tekmovanj za svetovni pokal v alpskem smučanju. S spremembami v svetovnem pokalu in prihodom velikih igralcev kot je Swiss Timing, se je vloga Timinga Mojstrana spremenila. Njegovo vrhunsko usposobljeno osebje je postalo sestavni del tekmovanj za svetovni pokal, predvsem zaradi znanja in kvalitetno opravljenega dela.
Na Pokalu Vitranc deluje Timing Mojstrana v okviru Tehnične komisije, ki jo vodi Mato in tako kot drugod tudi v na Podkorenu opravijo svoje delo zavzeto, kvalitetno in v pričakovanih okvirih, ne glede na včasih zelo zahtevne vremenske in druge pogoje. S stalnim izobraževanjem in sledenjem tehničnim novostim na področju opreme za merjenje časov in obdelavo podatkov, tudi s pomočjo Pokala Vitranc, pa ni bojazni, da ne bi to delo opravljali še naprej tako kvalitetno in zavzeto kot do sedaj.

Srečko Medven
OK Pokal Vitranc Generalni sekretar/Secretary General
Club5+ Predsednik/President

 

‘Časomerilci Timinga Mojstrana so me praktično spremljali skozi celo kariero. Težko bi bilo prešteti na koliko tekmah sem nastopil, ko so opravljali uradno merjenje časov. Nikakor pa se ne spomnim, da bi kadarkoli prišlo do kakšnega zapleta pri merjenju časov. Seveda pa sem, glede na to, da tudi sam prihajam iz Mojstrane, zelo ponosen, da so bili časomerilci tudi, ko sem zmagal na tekmi za svetovni pokal v Kranjski Gori.’

 

Jure Košir

Nekdanji profesionalni športnik

Dobitnik olimpijske medalje

Alpski smučar